Nu har jag fina fötter igen

Hej på er och god morgon. Det här inlägget ska handla om medicinsk fotvård på Södermalm. Jag har diabetes och måste vara rädd om fötterna. Jag har inga problem med fötterna för tillfället för jag förbygger skador genom att gå på fotvård regelbundet. Egentligen är det mer medicinskt inriktad fotvård jag får, och när jag för några år sedan blev diagnosticerad med diabetes blev jag remitterad till fotvård, eller snarare medicinsk fotvård på Södermalm till ett företag som heter Medicinska Pettersson Fotvård. 

 

Nackdelen med att ha diabetes är att både nerver och blodkärl kan ta skada, i alla fall när man haft denna sjukdom i flera år. Det innebär för min del att jag har nedsatt känsel och inte känner om det händer något med fötterna. Häromdagen låg det en liten sten i skon och detta hade säkert irriterat de flesta, men jag kände inte att den låg där, och upptäckte det inte innan jag kom hem och tog av skorna. Den här gången gick det bra, men det hade lika gärna kunnat bli ett litet sår på foten, och ett sår på foten för en person med diabetes kan vara väldigt farligt, även om såret ser litet och obetydligt ut. Jag måste fortsätta gå på denna medicinska fotvård på Södermalm på Medicinska Pettersson Fotvård för att förebygga skador, är det någon som kan upptäcka problem med mina fötter i tid så är det den duktiga personalen som jobbar där. Fotvård stimulerar blodcirkulationen och det är väldigt bra för en person som mig med diabetes. Fotvård är förstås bra för alla, men denna medicinska fotvård på Södermalm är extra viktig just för mig och alla andra med diabetes.